Şekerimi Çok Çok Düşürmek İsterdim.

Diyabetin psikolojik yansımaları… Sorunlarınızı, Problemlerinizi paylaşma platformu

Şekerimi Çok Çok Düşürmek İsterdim.

Mesajgönderen esra19c » Pzt Eki 19, 2009 9:10 am

bu başlığı açtım çünkü hiç komaya girmedim. bir kereceik girim diyorum ama hep birileri tarafından engelleniyorum. düşüğü tercih etmekteki en büyük şey yemek en azından çok yemek. mesela şöyle şekerim 20 filan olsa diyorum ama benim vucudum buna da dayanıyor :shock: (denedim )
yani ben bir komaya gönül rahatlığıyla giremeyeceğim girsemde mutlaka birileri engelliyor:D
esra19c
Şeker II

Mesajgönderen Munteha » Pzt Eki 19, 2009 10:27 am

illede komaya gireyim diosan bide hiperglisemiyi dene esracım :D sööle bi hafta filan igne yapma,onune ne geliorsa ye.o zaman hayalin gerceklesir.He illa hipo olsun diosan aslında onu basarmak daha kolay yuksek doz insulin,az yemek! Şaka bi yana anlıyorum seni.Bende ilk yıllarımda 60-70 gorsem sekerden kurtuldummu acep die dusunurdum :D Hic dusmezdi.En guseli hiposuz hipersiz bir kan sekeri profili..İnsallah basarıcaz bunu :wink:
gencligine guvenip erken derken belki elveda bile diyemezsin giderken
Munteha
Şeker III

Mesajgönderen esra19c » Pzt Eki 19, 2009 12:10 pm

yok o hiper ve hipo hep oluyor bir türlü düzelmiyor bu da beni sinir ediyor doğal olarak. dün şeker 45 i de gördü 360 ı da.o yüzden bugün diyorum komaya girim hiç çıkmadan kalim çünkü çok güzel oluyor uyuyorsun en azından dün 45 i görünce bir uyku bastırdı anlatamam....
neyse hiperi pek sevmedim ama hipo daki uyku çok güzel :D
şaka bir yana normal insan şekerine ulaşmak nasıl olsa hayal hep oynama olacak. biz yine de dikkat edelim:D
esra19c
Şeker II

Mesajgönderen YagmurUludag » Çrş Eki 21, 2009 11:12 pm

hipoglisemininin vucuda zararlarından bahsedebilirim ama bu dersi kitaptan okuyup anlamaya çalışmak gibi olur. ben direkt sana kendimden örnek vereyim: yaklaşık 5 kez (çok ağır)hipoglisemi komasına girdim. bu bana unutkanlık olarak geri döndü.. sosyal yaşantımı ders başarımı çok kötü etkiliyor."hatıra"larımı hatırlayamıyorum..
hipoglisemiye genelde çok efor harcayıp bununla orantılı olarak besin almadığın ve iğneni biraz fazla yaptığın zaman .. bir de önceden uykusuz kaldıysan derin uykuda kesin komaya girersin...
bunu denemeyeceğine eminim :wink:
he ayrıca ailem "koma halini kayda alıp sana izletsek korkarsın" dediler..onlar da çok etkileniyorlar.. bana anlatıyorlar neler yaptığımı.. onlar da çok korkuyor..
üzmemeliyiz onları.. =/
YagmurUludag
Şeker I

Mesajgönderen esra19c » Cum Eki 23, 2009 8:34 am

yağmur cum, derin komaya girmedim ama bir kere annemin öğlen saat üç dediğini hatırlıyorum birde annemin ve babamın'' iç bunu da iç ''dediklerini hatırlayıp saatin akşam 6 olduğu idi.annem korkmuş vaziyette idi. bu benide üzdü ama hipo ya girip uyumakta güzel oluyor değil mi? :wink:
esra19c
Şeker II

Mesajgönderen mehya » Sal Ara 01, 2009 12:50 pm

he ayrıca ailem "koma halini kayda alıp sana izletsek korkarsın" dediler..onlar da çok etkileniyorlar.. bana anlatıyorlar neler yaptığımı..

yağmur bu cümlenin hemen hemen aynısını ben de annemden duydum. ve o günden sonra hipoya girmekten korktum, çekindim.. hipodayken çok çirkin göründüğüm korkusuyla hipoya direnmek doğru mu bilmem ama bende işe yaradı:)

esra güzel kardeşim.. derin hipo mu istiyosun yaa tövbe tövbe:) o uyku çok tatlı evet. ama ardından yaşadığın mide bulantısı, kusma, kusmayla gelen karın kası ağrısı, baş ağrısı, vs vs.. atılan kurşun postu kurtarmalı di mi:) sevgiler
insan?n insana verece?i en güzel ?ey mutlulukmu?
mehya
Şeker III

Mesajgönderen zynppp » Sal Ara 01, 2009 4:18 pm

hiperde 600 leride gördüm ama komaya hiç girmedim baş agrısıyogun susuzlukla başederek geçrirdim he bide pompaya yeni başladıgımda yanlış bildigim bi bilgiden dolayı hiper oldum h1 di kanım 6oo üstü işte ozzaman morarmaya ve nefes alamamaya başladım o çok ama çok kötüydü:( hipoda ise fazlasıyla yaşadım koma şeklini insil
in ignesi kullaırken nerdeyse her hafta olurdum hipo 2olerde veya lo olurdu yirmi altı 15 i gördügümü biğle bilirim :( onlar dahada kötü hiç bişey hatırlamıyosun bide ben :oops: sayıklamaya gün içinde yaptıklarımı anlatmaya başlıyodum tabi herseyi kendime gelince ailemin agzından duymak kötü oluyodu :cry: her hipoya girdigimde hemen hemen hepsinde normal şekerli su veya meyve suyuyla vs sdüzelemiyodum glukogan yapıyoduk o ise hemen çıkarıyodu şekerim 250 300lere baş agrısı ve migde bulantısının sıkıntısını çekiyodum.berbat günlerdi pompaya başlıyalı 3 yıl oldu ve ben sadece 2 kere hipo oldum yani bilincim sadece 2 kere kapandı koma hali...onun haricinde tabiki 30 ları veya 400leri binde bir görüdügüm oluoyo am ignedeki gini her hafta hipolarla bilincim kapanmıyo çokkk şükür ...gelecegimizi etkilemeden daha falza komplikasyona maruz kalmadan bu hastalıgın tedevisinin bulunması dilegiyle..
zynppp
Şeker I

Re: Şekerimi Çok Çok Düşürmek İsterdim.

Mesajgönderen dreamer » Sal Tem 27, 2010 9:05 pm

sırf o tatlı uyku için mi istiyorsun hipoyu? ilahi ya,alemsin :) 11 yıldır diyabetliyim. hipodan çok hiperglisemi komaları yaşadım.ancak geçen hafta spor salonunda öyle bir hipoya girdim ki,işte dedim ölüyorum heralde ben ! 20ye düşen şekerimi 2kutu meyvesuyu,topkeklerle anca 80'çıkarabildim.
istemiyoorum ne hipo ne hiper kardeşim ya ! hipodan sonra kendimi aptal gibi hissediyorum. bazen bazı şeyleri hatırlamakta da zorlanıyorum üstelik .of! :) genç yaşımda bunayacağım valla :D
[size=150][b]Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.[/b][/size]
dreamer
Şeker II

Re: Şekerimi Çok Çok Düşürmek İsterdim.

Mesajgönderen MOSAD » Prş Tem 29, 2010 12:07 am

Hastalıkla tanışmamdan bu yana (5 ay olacak) daha hiper yüzü görmedim. En fazla 160 gördüm oda hamur işini falan kaçırdığım bir gündü. Yalnız ara sıra hipo yaşıyorum 30lara düşüyor elim kolum uyuşuyor ama gayette kendimde oluyorum gidip meyve suyu içiyorum yada 2-3 şeker atıyorum ağzıma bir kaç dakika sonra kendime geliyorum.
Beslenmeme dikkat ediyorum olabildiğince fakat ara sıra canımın istediği şeyleride yiyip içiyorum. Hatta çevremdeki insanlar ne biçim şeker hastasısın sen demeye başladılar. Artık vücut balayı dönemindemi yoksa benmi dengeyi iyi sağlıyorum çözmüş değilim. 2-3 haftadır düzenli olarak spor yapmamda şeker seviyemi iyice düşürdü. Ne yiyip içsem 80-100 arasında sabit kalıyor ve bu durumdan gayet mutluyum. Böyle devam etmesini umuyorum bakalım zaman ne gösterecek.

NOT: Sporun çok büyük etkisi olduğuna inanıyorum ve kendi üzerimde antrenman yoğunlukları ve metodları üzerinde denemeler yapıyorum ve uzunca bir sürede yapacağım. Fitness eğitmeni olduğumdan ileride benim gibi şeker hastalarına yada benzer durumdaki hastalara hangi yoğunluklarda ne tür egzersiz metodları uygulayabileceğimi okuldan almış olduğum eğitimle (Marmara Üniversitesi BESYO mezunuyum) bilimselleştirmek hedeflerimden biri. Herkese sporu şiddetle tavsiye ediyorum. Gerek kalp sağlığınız açısında, gerekse şekerinizin dengelenmesi açısından...
MOSAD
Şeker I

Dön DİYABETTE PSİKOLOJİK SORUNLAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir