Sanırım Diyabet Yaşım Çoğunuzdan Yaşlı:)

Herkesin diyabetle ilgili paylaşacağı bir anısı vardır...

Sanırım Diyabet Yaşım Çoğunuzdan Yaşlı:)

Mesajgönderen mehya » Çrş Ağu 19, 2009 9:08 pm

<center>merhaba arkadaşlar..ben de hikayemi paylaşmak isterim..diyabetle tanışmam 8 yaşında oldu. aradan tam 24 yıl geçti ve hala peşimi bırakmadı. çok sevdi beni kerata:) o zamanlar pompa, ins kalemi neredeee! küçük metal bir kutuda cam şırıngayı kaynatırdı annem. iğnenin de maşallahı vardı hani.. kalem insülinler, insülinin icadı kadar sevindirici. diyabetlilere özgürlüğünü verdi diye düşünüyorum. 24 yılı bir sürü hipoglisemi vakası dışında sadece retinopati ile kurtardık. inşaallah onunla da kalır. diyabetim, eğitim hayatıma mani olmadı çok şükür. ünv eğitimimden sonra alanımda yüksek lisans ve doktoramı da yaptım.bir de üstüne çocuk yaparsam süper olacak:) işin şakası bir yana diyabetle bir çocukluk ve gençlik geçirdim. ve şunu anladım ki o aslında bir tür insan süzgeci.. herkesin size yanaşmasına izin vermiyor. gönlünüzü herkese kaptırmanıza da izin vermiyor o.. sadece sizi ve kendisini kabul eden birisine "evet" diyor:)açık açık yazamasam da anlayan anladı sanırım. sevgili eşimden önce o süzgeçten geçmek isteyenler oldu ama diyabetimi ve beni çok üzdüler. çok şükür ki ilahi adalet var:) şimdilerde diyabetle beraber annelik sürecine hazırlanıyoruz. dilerim herşey yolunda gider ve size iyi haberler vermek nasib olur. Nasreddin hoca misali bizi tek bizim gibiler anlar. bu yüzden gönülden dualarınızı bekliyorum. sevgiler:)</center>

# Konu DüzetLenmiştir ...
mehya
Şeker III

Mesajgönderen snglgrs » Çrş Ağu 19, 2009 10:17 pm

ne demek istediginizi ne anlatmak istediginizi anladm :wink: :wink: herseyın hayırlısını versın yuce allah ıyılerle karsılastırsın
&&& impossible &&&
snglgrs
Şeker I

Mesajgönderen zeycan » Çrş Ağu 19, 2009 11:42 pm

Sevgili Mehya ben diyabet yaşı olarak sizden 4 yaş daha büyüğüm. 28 yıllık Tip 1 DM'liyim. O anlattığınız bütün safhalardan ben de geçtim, kaynatmalı şırınga kullandım. Kaynatmalı şırıngamı antikaymış gibi hala saklarım. Allah hepimizi diyabetin komplikasyonlarından korusun. Bugüne kadar koplikasyon olmaması için kendime çok dikkat ettim Allah'a şükürler olsun ki bunu da başardığıma inanıyorum. Benim tek sağlık problemim ellerimle ilgili oldu. Carpal Tünel Sendromu ve tetik parmak ameliyatları oldum. Bir parmağımda yine tetik parmak olayı var, en kısa zamanda onun da tedavisini yaptıracağım.

Allah sizi can sağlığı içinde tamamına erdirsin inşallah. Dilerim çok sağlıklı bir bebeğiniz olur.

Sağlıklı günler diliyorum.
zeycan
Şeker III

Mesajgönderen mukaddes » Cum Ağu 21, 2009 7:32 am

diyabete değilde diyabetize hoşgeldiniz diyelim,snglgrs nin dediği gibi iyiliklerle iyilerle karşılaştırşın mevlam hepimizi, safhalarınızı sağlıçakla atlatırsınız inşallah esenlikler
Hiçbir Sey insanIn hayal gücü kadar hür degildir.
mukaddes
Şeker III

Mesajgönderen mehya » Cum Ağu 21, 2009 10:12 am

mukaddes çok tşk ederim. sizlerin varlıgını bilmek çoook güzel. bu sayfaya girmeden yapamaz oldum:)iyi ki varsınız. sevgiler..
mehya
Şeker III

Re: Sanırım Diyabet Yaşım Çoğunuzdan Yaşlı:)

Mesajgönderen dilan yalçın » Prş Oca 28, 2010 12:59 am

İnşallah sağlıkla kucağına alırsın inan bana dünyanın en güzel duygusu annelik Allah herkese nasip etsin.sen çok zoru başarmışın gerisi kolay.yıllarca diyabetle
yaşamak bi sanat bunu yollarını bizimlede paylaş.Allah yardımcın olsun
dilan yalçın
Yeni Şeker

Mesajgönderen zynppp » Prş Oca 28, 2010 2:03 pm

mehyacım bu yazdıklarının çoğunu bildiğim halde yinede etkiledi yazın beni çok.Gözlerimi doldurdun yine...
Rabbim herşeyi gönlüne göre versin inşallahh canımm
zynppp
Şeker I

Mesajgönderen mehya » Pzr Oca 31, 2010 12:59 pm

sevgili dilan, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. diyabetle yaşamak dediğin gibi bir sanat aslında. hem yetenek hem sabır lazım... tecrübelerimizi burada paylaştıkça hayat daha güzel olacak inşaallah:)

zynppp sulu gözlüm benim:) seni bu kaçıncı ağlatışım söyle bakiimmm :)) acıların diyabetlisiymmm ben dermişim:)) iyiki varsın canım kardeşim! bu arada sabahtan beri pc açık nerdesin çok sıkıldım yaa uyumamak için pc yi açtım, pazar pazar diyabet ve gebelik hakknda ingilizce makaleler taradım, yok hala gelmedin:)
insan?n insana verece?i en güzel ?ey mutlulukmu?
mehya
Şeker III

Mesajgönderen dreamer » Sal Tem 27, 2010 8:57 pm

ya var yaa :D iyi ki varsınız ! çok ciddi ve samimiyim,böyle sizin gibi enerji dolu diyabetli ablalarımı görünce çok mutlu oluyorum yaa! :P
[size=150][b]Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.[/b][/size]
dreamer
Şeker II

Mesajgönderen mehya » Çrş Tem 28, 2010 3:41 pm

dreamer iyi ki varız ve iyi ki bu sitedeyiz. sitenin her bir kilobaytında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. yazan da yazmayan da sağolsun:))
insan?n insana verece?i en güzel ?ey mutlulukmu?
mehya
Şeker III

Dön KENDİ HİKAYENİZİ YAZIN

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir