ilaç yazdırma

Diyabetle ilgili tüm yasal bildireler…

ilaç yazdırma

Mesajgönderen stbolen » Pzr Oca 17, 2010 12:12 am

arkadaşlar selamlar.

4 ay oldu tip I diyabet teşhisi konalı. bende sizler gibi hastanede yattım, rapor çıkarttım. ilaçlarım bitti ve yeniden almam lazım. bu raporla gidip eczaneden alabiliyormuyuz yoksa illa bir doltora gidip tekrar ilaç yazdırmak zorundamıyım. Teşekkür ederim.
stbolen
Şeker I

Re: ilaç yazdırma

Mesajgönderen zeycan » Pzt Oca 18, 2010 1:05 am

Merhaba Stbolen,
Raporun olsa dahi öncelikle bir hastaneye gidip doktoruna ilaçlarını yazdırmak zorundasın. Yalnız şimdi başlayan yeni uygulamaya göre ilaçlarımızı hangi eczanelerden alabiliriz bilemiyorum. SGK'nın eczanelerle anlaşması bittiği için yeni uygulama nasıl olacak bir fikrim yok. Benim de gelecek hafta strip yazdırmam gerekiyor. Almaya gidince yeni prosedürü öğreneceğiz. İnşallah çok fazla bir zorluk çıkarmazlar. :(
zeycan
Şeker III

Mesajgönderen mehya » Pzt Oca 18, 2010 2:35 pm

Arkadaşlar bir maruzatım var:

En son 2 yıl önce hmulin N kullanmıştım. doktora karneye ilacı yazarken dozu sordu ben de 24 diyeceğime 12 ünite demiştim (kasım ayında). şimdi ilacım bitmek üzere. geçenlerde yazdırdım ama eczacı en erken 3 şubatta humulinN alabileceğimi söyledi. bu durumda parayla ilaç almak dışında ne yapabilirim?
insan?n insana verece?i en güzel ?ey mutlulukmu?
mehya
Şeker III

Mesajgönderen zeycan » Çrş Oca 20, 2010 1:23 am

Sevgili Mehtap,
Raporunu düzelttirmen konusunda belki de doktorundan yardım alabilirsin. Sonuçta senin yaptığın insülin miktarını en iyi bilen doktorundur. Bence bir dene, bakalım ne diyecek. Hiç olmazsa ilerde bu gibi durumlar yaşayan arkadaşlarımız olursa onlara da bilgi olur.
Kolay gelsin...
zeycan
Şeker III

Mesajgönderen mehya » Çrş Oca 20, 2010 9:22 pm

Aslında heyet raporumda dozum oldukça yüksek görünüyor. Bu tamamen benim doktoru yanlış bilgilendirmem şaşkınlığım yüzünden oldu. Çözüm olarak bastır parayı al insülini oldu tabi:) birdahakine ilaç yazdırdığımda kutuyu geri götürmem karşılığında eczeneden para iadesi olacağını söylediler. böyle işte...
mehya
Şeker III

Mesajgönderen uluozgur » Pzr Şub 07, 2010 6:03 pm

Ben insülini sağlık ocağında yazdırıyorum. Hastaneye gitmeye gerek kalmıyor. Birde kullandığım dozdan biraz fazla yazdırıp, 1-2 kartuş fazla alıyorum ki herhangi bir problem olmasın istiyorum.

Burası Türkiye her şey olur valla. Yine de ülkemi seviyorum.
Özgür Ulupinar

Lütfen bu mesajdaki görüslerimi doktorunuza danismadan uygulamayin. Unutmayalim, her insan farklidir.
uluozgur
Şeker III

Mesajgönderen zeycan » Pzt Şub 08, 2010 1:34 pm

Sn. Uluözgür,
Sağlık Ocağında çalışan SGK'lılara ilaç yazılıyor mu? Bir de raporda insülin miktarı ne kadar yazıyorsa ona göre yazılmıyor mu? Siz nasıl oluyor miktarı biraz fazla söyleyip yazdırabiliyorsunuz? Bu işin sırrı neyse bize de söyleyin, biz de yararlanalım bari. :D
Sağlıklı günler dilerim...
zeycan
Şeker III

Mesajgönderen mehya » Pzr Şub 14, 2010 4:27 pm

Zeycan'cığım:) heyet raporumuzda ilaç dozlarımız yazıyorya hani, sağolsun bazı doktorlar bilerek bu dozu birkaç kat fazla yazıyorlar rapora. böylece biz de ilaç yazdırmaya gittiğimizde, örneğin 20 ünite kullanıyorsak 30 ünite diyip, reçeteye ilacı bu şekilde yazdırıp birkaç kartuş fazla alabiliyoruz. evde fazladan kartuş olması çok önemli. birkeresinde insülin kutusunu açarken fayansa düşürdüm ve kırıldı. elimde fazlası vardıda sorun olmadı. geçenlerde ilaç yazdırırken 20 ünite diyeceğime, sehven 12 ünite demişim doktora. ilacı aldım, kullandım. bitmeye yakın yazdırdım. eczane demezmi daha vaktiniz gelmemiş. eczacı da dozumu doktora fazla yazdırmamı söyledi. ben fazla doz yazdırarak bu sorunu çözüyorum:)
mehya
Şeker III

Mesajgönderen zeycan » Pzt Şub 15, 2010 1:27 pm

Sevgili Mehtap,
Ya siz çok iyi doktorlara rastlıyorsunuz ya da ben çok otoriter olanlarına. Ben ilaç yazdırmaya gidince raporda miktarı ne kadar yazıyorsa ancak o kadar yazıyorlar. Zaten üç aylık dozdan fazlası da verilmiyor eczanelerden. Geçen gün Novorapid İnsülin yazdırdım. Ben doktora 5 kutu yazın dedim, sağ olsun işyeri doktorum yazdı ama eczaneye ilaç almaya gittiğimde sadece 2 kutu verdiler. 3 aylık doz 2 kutuya tekabül ediyormuş. :x
Sağlıklı günler dilerim...
zeycan
Şeker III

Mesajgönderen mukaddes » Pzt Şub 15, 2010 7:37 pm

galiba biz iyi doktorlara denk geliyoruz :) hastanelerden ilaç alma işi bittikten sonra eczanelere dönüşte benimde başıma çok belalar geldi mesela zeycan amlacım geceki insülin bitiyodu yazdırıp eczaneye gittiğimde 20 yada 25 günü var bitmesine diyolar benimde tek o gecelik var eczacı tanıdık saolsun veriyodu günü geldiğinde yaztırıp reçetelerini veriyodum sonrasında bi doktorum soledi boyle boyle yaparsan sıkıntı cekmessin mesela geceki 14 yapıyorum bunu raporda 20 yada 25 yazdırdım fazladan alabiliyorum kafam dinç valla günü geldi günü geçti ilaç bitti derdim yok şuan, başka bir değişmeler olmadığı muddetçe
Hiçbir Sey insanIn hayal gücü kadar hür degildir.
mukaddes
Şeker III

Mesajgönderen mehya » Pzr Nis 18, 2010 10:19 am

Zeycan cım reçeteye yazılan dozu gereğinden yüksek tuttugun halde bile insülinlerin yetmiyor mu? ben mi yanlış anladım?
heyet raporunda yazan doz da önemli olmalı. gerçi sen çok tecrübelisin, bu gibi şeylerde hata yapmış olamazsın.:)
mehya
Şeker III

Mesajgönderen zeycan » Çrş Nis 21, 2010 12:28 pm

Sevgili Mehtap, ilaç yazdırırken önemli olan raporda yazan miktarlardır. Siz isterseniz günde 50 ünite yaptığınızı söyleyip yazdırın, eczane, sisteme giriş yaptığı zaman raporunuzdaki doz baz alınarak veriliyor. Dolayısıyla yazılan doz, 3 ayda 2 kutuya tekabül ediyorsa, size 3 kutu vermiyorlar.
Sağlıklı günler dilerim.
zeycan
Şeker III

Mesajgönderen mehya » Cum Nis 23, 2010 12:27 pm

Zeycan cım anladığım kadarı ile doktorlar sana raporda fazla doz yazmıyorlar. kötü tabi bu:(
ben sehven reçeteye eksik doz yazdırmıştım, raporumda üç katı doz alabilecek izin varken yanlışlıkla kullandığımın yarısı kadar doz yazdırmıştım doktora. ilaç bitince yenisini yazdırıp almaya kalktıgımda eczacı vakti gelmediğini ilacı veremeyeceğini söyledi. o zaman anladım ki reçetedeki doz da rapordaki doz kadar önemliymiş..:(

sevgiler...
mehya
Şeker III

Mesajgönderen zeycan » Cum Nis 23, 2010 9:40 pm

Aynen öyle Sevgili Mehtap. :D Reçetedeki doz da rapordaki kadar önemli.
zeycan
Şeker III

Mesajgönderen yalnızadam » Cmt Nis 24, 2010 1:27 am

kardeşim raporlar da doz miktarı yazmaz hiç rastlamadım 17 yaşından beri nerdeyse 18 yıllık dm li olarak sadece insülin analogları diye geçer adları yani fazla doz söyleyerek fazla alabilirsiniz ilaçlarınızı hatta aldıktan sonra git başka bir analog adı ver onuda al :-) varsa yazmayan dr gönderin indirelim çekelim aşşa yani neyse öyle bir dr henüz anasından doğmamıştır belkide geziyodur embriyo olarak neyse orasını karıştırmayalım artık dm liyim diye başka hastalık taşımicam anlamına gelmez belki sizler piskopat olduğumu düşündünüz hahahaaa merak etmeyin gayet iyiyim :-)
yalnızadam
Şeker I

Dön DİYABETLİLERİN YASAL HAKLARI

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir