gönderen dreamer » Pzt Tem 26, 2010 6:01 am
dıyabetlıyım deyınce herkesın gozlerı faltası gıbı acılıyor. once yasımı hıc gostermeyen yuzume,sonra sırtımdakı koca cantaya,elımdekı kalın kitaplara bakıp ''bravo'' diyor kimisi,kimisi öyle bir acıyarak bakıyor kı yuzume iki tane yapıştırasım geliyor.bana acımak ona düşmez,acınacak halim da yok üstelik...
iyi bir anadolu lisesinde okuyorum,notlarım iyi,gelecekten fazlasıyla umutluyum.ama insanların diyabetli olduğumu öğrendiklerinde yüzlerinde beliren o ifade yok mu?? tüm enerjimi silip atıyor. o zaman bağırmak istıyorum işte.tum o anlamsız bakıslar, sırf diyabetli olduğum için kendilerini ''normal insan'' sınıflandırmasına beni de ''hasta ve gereksiz insan'' sınıfına sokan o zihinler..
henri charriere'nın ''kelebek'' isimli kitabından uyarlanan yine aynı isimli bır film vardır.çok etkilemişti benı bu filmin sonu.adam filmin sonunda söyle bağırıyordu ''yaşıyorum sizi pislikler,herseye rağman hayattayım...'' bazen öyle bağırmak istiyorum işte.
ister meslek,ister sosyal haytımızda sırf diyabetliyiz diye küçümsenmek garip.özellikle güzel ülkemde mi böyle acaba? öss ( ygs ve lys) ye nasıl hazırlanacağım? ya sekerime birsey olursa? sınavda bayılırsam? hangi üniversiteye gıdecegım. şehir dışında okursam sekerim için daha mı kötüü olacak? hangı meslek? hangı iş.....?? of ki ne of!
hayat adil değil sanırım.diğer insanlarla aynı sartlarda okumanız,sınva gırmenız,rekabet etmenız,aynı sartlarda calışmanız, kısaca size eşit şartlar verilmemişken aynı muamelede yasamanız ıstenıyor.
kafam karışık,bazen durup boşversene diyorum kendi kendime. ne diye çabalıyorsun? insanlar sana zaten ''yaavv bu hasta zaten,yapamasa da olur,yormayın gari bu gızı'' gözüyle bakmıyorlar mı? destek çıkmak yerine ''yapsa ne olacak,hasta neticede'' demiyorlar mı? diyorlar bal gibi. kafamdan geçen bu kara düşüncelere iyi bir cevabım var ama.
insanım ben.ne olursam,kim olursam olayım insanım.yaşamak için etimle tırnağımla mücadele ediyorum,sırf birkaç gereksiz laf,şart uğruna vazgeçemem hayatımdan. !yaşamak için en iyisine layığım!
[size=150][b]Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.[/b][/size]