Bitkilerle Yani Alternatif Tıpı Deniyen Varmı

Diyabet'li Ailelerin Bireylerinin Paylaşım Platformu

Bitkilerle Yani Alternatif Tıpı Deniyen Varmı

Mesajgönderen muratdiker » Prş Eki 29, 2009 3:13 pm

benim kızım 3 yaşında tip 1 diyabet
muratdiker
Şeker I

Mesajgönderen gokcebassaad » Prş Eki 29, 2009 4:19 pm

Murat öncelikle geçmiş olsun.Dikkat edilirse uzun ve sağlıklı bir yaşam bekliyor minik kızını.Ben 13 yıllık dm.liyim.Günde 3 sefer humulin R kullanıyorum.İğnemin dozajını yediklerime ve egzersiz yapıp yapmamama göre ayarlıyorum.Kızının şekerinin yüksek seyretmesinin bir çok nedeni olabilir.Öncelikle size verilen diyete uyuyor musunuz?Belki yediklerine göre insülin dozunuz yetersiz kalıyordur.Ya da çok küçük ama yaşadığı şeyler kolay olmadığı için stres ve üzüntü içinde olabilir.Yaşının gereği zaten hareketli olduğunu düşünüyorum.Bence sürekli bir doktoru olmalı.Bunun ynaında size tavsiyem ona diğer çocuklardan farklı olduğunu özellikle de hasta olduğunu hissettirmeyin.Diyabeti bir hastalık olarak değil de mecburi sağlıklı yaşam tarzı olarak düşünün.Tabi ki ister istemez ebeveyn olarak onu koruma içgüdüsüyle üstüne daha çok düşeceksiniz.Unutmayın bu konuda ne minik kızınız ne de ebeveyn olarak siz yalnız değilsiniz.Biz diyabetliler olarak kocaman bir aileyiz.
gokcebassaad
Yeni Şeker

Mesajgönderen esra19c » Cum Eki 30, 2009 1:09 pm

murat bey öncelikle sağlıklı yaşam dilerim küçük kızınıza.
burada kızınız gibi olan bir çok kişi var sakın kızınız için endişe etmeyin zaten edeceğinizi de zannetmiyorum.:D tabii diyabet hakkında bir çok şey öğrenince.
hepimiz sağlıklı yaşamak için insülin kullanmalı ve yediklerimize dikkat etmeliyiz.
eğer kızınızın şekeri yüksek gidiyorsa: yeni ise normal.çünkü daha düzene girmemiştir merak etmeyin.
eğer düşük gidiyorsa yedikleri az geliyordur.
Merak etmeyin o dalgalanmalar hep olacaktır aynı sonucu beklemeyin kısaca.
Kızınıza sağlıklı günler sizede:D
esra19c
Şeker II

Mesajgönderen muratdiker » Cmt Eki 31, 2009 6:47 pm

çok teşekür ederim tavsiyeleriniz için
muratdiker
Şeker I

Mesajgönderen muratdiker » Cmt Eki 31, 2009 6:48 pm

bitkilerle tedaviye ne diyosunuz bi fikriniz varmı bi çok bitkici tedavi ederiz diyiyor
muratdiker
Şeker I

Mesajgönderen zeycan » Pzr Kas 01, 2009 12:10 am

Murat Bey,
Bitkilerle tedavi belki Tip 2 diyabet için mümkün olabilir ancak ben Tip 1 diyabetin bitkilerle tedavi edilebileceğine inanmıyorum. Çünkü siz de bilirsiniz ki Tip 2'lerin pankreasında az da olsa insülin salgılanır ancak vücut bunu kullanamaz. Belki bitki tedavileriyle bunu vücutta kullanılabilir bir duruma getirmek mümkün olabilir. Fakat Tip 1'lerde pankreastan hiç insülin salgılanmaz. Hangi bitkilerle pankreastan insülin salgılanmasını sağlayacaklar, bunu çok merak ediyorum doğrusu. Keşke mümkün olabilseydi!!!
Yalnız şekeri düzenleyici bazı bitkilerin olduğu doğrudur. Örneğin tarçın gerçekten şekeri düzenliyor. Ben hala yiyeceklerime tarçın serperek yiyorum. Denemenizde yarar var.
Kısacası şekeri ya da insülin iğnelerini kökten ortadan kaldıracak bir çözüm yolu hala bulunamamıştır. Zaten hastalıkların kesin çözümü bulunsaydı, ilaç piyasası denen olay da biterdi. Onun için bu piyasa asla böyle bir şeye izin vermez.
zeycan
Şeker III

Mesajgönderen muratdiker » Pzr Kas 01, 2009 12:17 pm

haklısın ilaç piyasası kalmazdı ben bursada yaşıyorum şifamarket diye bi yer var 6 ayda tek ünsilüne düşürebilirim diyor ama ben yan etkilerinden korktuğum için çocukta denemek istemiyorum
muratdiker
Şeker I

Mesajgönderen seabird » Pzr Kas 01, 2009 4:04 pm

benim kızımda 3 yaşında 1 yıldır diyabetli,bizim çocuklarımız daha çok küçük oldukları için ilaç dışında başka şeyleri kullanmanın pek iyi olacağını düşünmüyorum .Tip 1 diyabette insülinden başka çare yok,inşallah en yakın zamanda kökten bi çare bulurlarda yavrularımız kurtulur ..... inşallah o zamana kadar komplikasyonsuz bi hayatları olur tabiki bu temennim bütün diyabetlilere :)
seabird
Yeni Şeker

Mesajgönderen BeZZaXaP » Cmt Kas 07, 2009 8:17 pm

merhaba bende bursada yaşıyorum 7 yıldır diyabetim bursada öle birşey ilk defa sizden duydum bazı bitkiler iyi gelirmiş şekerin dengede tutulması için yada düşürülmesi için çay olarak bişeyler denedim bende ama hiç bir zamn insülin ve diyetimi egzersizimi bırakmadan
BeZZaXaP
Şeker I

Mesajgönderen xpeople » Pzt Kas 09, 2009 11:33 pm

öncelikle minik şeker ebeveynlerine geçmiş olsun.allah sabır versin,bide bitkilerle ilgili olarak vücuttaki kan şekerini dengede tutabilecek bir bitkiye henüz rastlamadım.bazı insülin içeren bitkiler olabilir ama şekeri dengede tuttuğu anlamına gelmez.diyabettede asıl önemli olan kan şekerinin sürekli aynı seviyede seyretmesidir.3 yıldır insülin kullanıcısı olarak hiçbir bitkiden henüz fayda göremedim.yani tip bir d.m lere piyasadaki insan tüccarlarına hemen aldanmalarını öneririm.saygılar
YASAMAK DIRENMEKTIR..
http://antidiyabet.blogcu.com/
xpeople
Şeker III

Re: Bitkilerle Yani Alternatif Tıpı Deniyen Varmı

Mesajgönderen Rocker575 » Cmt Şub 13, 2010 9:39 pm

Öncelikle geçmiş olsun. :)

Bitkilerle tedavi olabileceğine inanmıyorum ama annem her gün ezilmiş bir kaşık çörek otunu zorla yediriyor bana :lol:

Çocuğunuzla ilgili endişeniz varsa sakın endişelenmeyin çocuğunuz sizi anlayamaz. :mrgreen: Çünkü bende öyleyim ailemin endişesini anlamıyorum ne kadar risk olduğunu biliyorum ama ben kendimi koruyup şekerimi düzende tutabileceğimi biliyorum. Bence diyabetten önce endişelere bir tedavi bulmak lazım :lol:
Rocker575
Şeker I

Re: Bitkilerle Yani Alternatif Tıpı Deniyen Varmı

Mesajgönderen dreamer » Sal Tem 13, 2010 6:45 pm

ben 11 yillik diyabetliyim,17 yasindayim.

cok gecmis olsun murat bey. Allah sabir versin. ailem esten dosttan duyduklarini,okuduklarini,gorduklerini,kisacasi bu hastaliktan kurtarabilecek herseyi benim icin denediler. bitkiler,macunlar,bitki sulari,ac karnina yenilen tatsiz seyler, cig yapraklar...

inanin akliniza gelen,gelmeyen herseyi denedim. hi hicbiri mi ise yaramadi? tabi,bazilari sekerimi dusurdu. ama bir sure sonra daha fazla sey bekliyorsunuz tum bu cabalarinizdan. yahu ben bu kadar sey yapiyorum,deniyorum, bak bilmemne amcanin oglunda kokten silmis atmis diyorlar. e bende neden ise yaramiyor?

her insan bir degil,ayrica o kadar da duyarız falancanın kızında sılmıs atmıs yok efendım falanca ıgeneden kurtulmus... nedense hep duymakla kalıyoruz bır kısıye de rastlamadım kı gelıp karsıma bak ben seker hastasıydım sunu sunu kullandım,sildi atti iste simdi turp gibiyim desin bana.

o yuzden ben artik hic ugrasmiyorum boyle seylerle,size biraz karamsar da gelebilir ancak " 10 yila kadar seker hastaligi tarih olacak" gibi soylemlere de kulak asmiyorum, cunku icinizdeki birkac zayif umudu da sondurup resmen " nanik" yapiyorlar ..

tekrar gecmis olsun,kizinizi yerime opun.
[size=150][b]Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.[/b][/size]
dreamer
Şeker II

Dön DİYABET'Lİ AİLE'LERİN PAYLAŞIM PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir