Şeker Ve Tansiyon

Özel yaşamınızda Diyabetle ilgili karşılaştığınız problemler…

Şeker Ve Tansiyon

Mesajgönderen DM_ALİM » Pzr Kas 16, 2008 3:23 pm

DM VE TANSIYON
mrb arkadaslar sıze bir sorunumu dıle getırecektım ben sekız ylık tıp 1 dm yım ve dıyabetlıler gununde basıma kotu bir sey geldı ılk defa tansıyonlarım yukseldı acıle kaldırıldım ve sureklı de yukselmeye devam edıyor surek lı de basım agryor doktora gitım bana tansıyon ılacı yazdı ve ben boyle olmaktan cok uzgunum cunku hem seker hem de tansıyonla ugrasıyorum bır haftadan berı benım gıbı olan var mı yada nasıl olacak bu benım sorunum ılgili bıl verır senız sevınırım uzluyorum kac gundur psıkolojımı de bozdu ister ıstemez suan ılac kulanıyorum biraz dusmus ama bunun sebebı nedır acaba dha ilerdekı zamanlarda dha ne olacak acaba daha da kotuye de gıdecek dıye krkuyorum seker degerlerım de ıyıı
DM ALİM
DM_ALİM
Şeker III

Mesajgönderen mukaddes » Pzr Kas 16, 2008 6:12 pm

şeker durumlarınızın iyi olması çok güzel ama tansiyonunuza uzuldum gerçekten şekerin tansiyona etki edeceği söyleniliyo ama yinede bilemiyorum benim tansiyonla hiç bir sorunum yoktur hamdolsun bu konuda hiçbir bilgim yok inşalah gelip gecici birşeydir,çok kafaya takıpta üzülüp şekerinizin düzenini bozmayın derim herşey iyi olacaktır umarım
Hiçbir Sey insanIn hayal gücü kadar hür degildir.
mukaddes
Şeker III

Mesajgönderen zBiDyCoCuq » Pzr Kas 16, 2008 9:55 pm

vaLLa aLi aßi babamda TanSiyon var Yüksek TanSiyon SaNırasam Her Saßah ßir Tane Hap Alıyor O kadar Ama Şeker yok ßabamda aßi ßu arada GeçMiş oLsun ...
zBiDyCoCuq
Site Admin

Mesajgönderen zeycan » Pzr Kas 16, 2008 11:16 pm

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah hayırlı şifalar versin. Ben de hiç tansiyon problemi olmadı ama annemde hipertansiyon mevcut.
Sizin öncelikle beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Tuzlu gıdalardan uzak durmalısınız. Bir de kafanıza pek bir şeyi takmamaya çalışın. Çünkü şeker nasıl yükseliyorsa sinirlenince, tansiyon da aynıdır. annemden biliyorum. Tabii bunu ne kadar başarırsak o kadar iyi bizim için.
zeycan
Şeker III

Mesajgönderen odogancay » Çrş Ara 10, 2008 10:46 pm

Ben Yeni şekerli olduğum ve foruma bugün kayıt olduğum için eski bir konuyu hortlatıyormuş gibi olmayayım ama, Bende hem tansiyon, hem kolestrol, hem şeker, hem dislipidemi (Tiroid salgısı eksikliği), hemde fissür çıktı. Ve hepsi son 1 ayda ortaya çıktı. Moral bozmak bunların hiçbirine iyi gelmemekte. Hepsini sürekli kontrol altında tutmak ve diyet yapmak gerekiyor. Şu anda 10 ayrı ilaçtan toplam 18 kere alıyorum. Ve iyiyim önemli olanda bu. :D
odogancay
Şeker I

Mesajgönderen Rocker575 » Sal Ara 16, 2008 7:43 pm

Odogancay geçmiş olsun sen çözmüşsün olayı :wink:
Rocker575
Şeker I

Mesajgönderen PsiKoPaTuS » Cum Oca 23, 2009 10:34 pm

şekerle tansiyon arasında doğru orantılı bir ilişki var.bn kontroldayken hipoya girmiştim o sırada da tansiyonum bakılıyodu ve oda düşük çıktı.ayrıca şekerim yüksek gitti için de tansiyonum yüksek gidio ve bu yüzden dr um bana tansiyon düşürücü hap verdi.tansiyonun yükseldinde şekerini bakmanı öneririm.
DuYgUsaL_PsiKoPaT
PsiKoPaTuS
Şeker I

Re: Şeker Ve Tansiyon

Mesajgönderen deniz özod » Pzt Şub 15, 2010 11:20 pm

öncelikle geçmiş olsun
tansiyon yüksekliğinin dm ile alakalı olma ihtimali oldukça yüksek. senin burada yapman gereken kontrole gittiğin bir hekim varsa hemen irtibata geçmen ve oluşturacağı takip&tedavi programını harfiyen uygulaman. Eğer muntazam olarak bir hekimle görüşmüyorsan, bir üniversitenin endokrin hocasıyla görüşmeni tavsiye ederim.
$élc€rò?läñ
deniz özod
Yeni Şeker

Re: Şeker Ve Tansiyon

Mesajgönderen mierdogan » Cmt Tem 24, 2010 12:27 am

odogancay

arkadaşım saydıkların bende de var... troid salgılarım yüksek fakat ona henüz bişey demediler lakin ben sadece insülin kullanıyorum tip 2'yim hapdan daha iyi olduğunu söyleyince başladık ;)
mierdogan
Yeni Şeker

Dön ÖZEL YAŞAM VE DİYABET

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir